tiktok-tips

Hoe ga je live op TikTok? (2024)

Afbeelding van een pictogram van een raket met de tekst "Hoe ga je live op Tiktok?"

Wil je te weten komen hoe je live kunt gaan op TikTok? Of vraag je je af of het mogelijk is om live te gaan op TikTok zonder 1000 volgers (hier te kopen: 1000 TikTok-volgers kopen). Op alle vragen krijg je in dit bericht het antwoord. 

Live gaan op een platform als TikTok betekent dat je de authentieke en ongefilterde versie van jezelf aan je volgers kunt laten zien. Het is een kans om in realtime contact te maken met je publiek, opmerkingen en vragen te beantwoorden, en leuke gesprekken te voeren zodat je heb beter leert kennen. In deze gids laten we je zien hoe je live kunt gaan op TikTok en hoe je vervolgens kunt communiceren met je publiek. Laten we er snel in vliegen en de spannende wereld van TikTok Live verkennen!

Wat is TikTok Live?

TikTok Live-uitzendingen zijn meestal kort en bevatten veel informatieve, nuttige, en soms zelfs leuke, informele inhoud. Populaire merken op TikTok gebruiken de Live-functie om hun producten te promoten en demovideo’s of tutorials te delen. Net als op Instagram en Facebook Live is ook TikTok Live een populaire manier om met je fans te communiceren. Met TikTok Live kun je vertrouwen opbouwen, je volgers educatie geven, alsook de betrokkenheid vergroten.

Wie kan live gaan op TikTok?

Om gebruik te kunnen maken van de TikTok live-functie, moet je aan bepaalde vereisten voldoen om toegang te krijgen, maar de beloningen zijn het meer dan waard. De vereisten zijn heel simpel: iedereen die minimaal 16 jaar oud is én meer dan 1000 volgers op TikTok heeft, kan live gaan. Als je echter niet aan deze kwalificatiecriteria voldoet, heb je geen toegang tot TikTok Live. Indien dit het geval is, hebben we wel nog enkele tips om je volgers organisch te vergroten.

Live gaan op TikTok (alle stappen van begin tot einde)

Als je voldoet aan de kwalificatievereisten om live te gaan op TikTok, kun je de onderstaande stappen volgen om je livestream te starten:

Stap 1: Open de TikTok-app op je apparaat.

Stap 2: Tik op het plusteken (+)-pictogram of het ‘Maken’-pictogram onderaan het TikTok-startscherm.

Tiktok UI hoe live te gaan op TikTok stap 1

Stap 3: Veeg nu onderaan het scherm naar links om de Live-knop te zoeken.

Stap 4: Kies een afbeelding voor je live-uitzending en schrijf een aansprekende titel voor de livestream

Tiktok UI hoe live te gaan op TikTok stap 2

Stap 5: Nadat je de foto en titel hebt geselecteerd, druk je op de knop ‘Go Live’ om de uitzending te starten. TikTok begint meteen met de livestream na een aftelling van drie seconden.

Tiktok-gebruikersinterface: Druk op de knop "Live gaan"

Stap 6: Tijdens de livestream kun je de camera omdraaien, effecten toevoegen, en opmerkingen filteren door op de knop met de drie stippen te tikken.

Stap 7: Als je klaar bent met je live-uitzending, kun je de stream beëindigen door op de X-knop linksboven je scherm te drukken.

4 tips om op TikTok te livestreamen als een echte professional

Live gaan zonder te weten hoe je dat goed moet doen, kan een nadeel zijn voor je content. Er kunnen dan ook altijd fouten gemaakt worden. Als je dus nieuw bent op TikTok en niet weet hoe je als een professional live op TikTok moet gaan, kun je onze onderstaande tips eens doornemen zodat je meteen goed aan de slag kan.

Plan van tevoren je content in

Het is van cruciaal belang om van tevoren doelen en ideeën voor je content vast te stellen om ervoor te zorgen dat je TikTok Live aansluit bij je groeiplan voor al je sociale media. Indien je geen plan hebt voor je content, loop je het risico in schaamte te vallen tijdens de live-uitzending en een ongemakkelijke en mislukte sessie over te houden.

Ga op de juiste momenten live

Voordat je een TikTok Live-uitzending start, moet je het juiste moment vinden. Als je weet op welke momenten je het beste live kunt gaan, kun je namelijk makkelijker je doelgroep bereiken. Dit betekent dat je, voordat je live gaat, al zicht moet hebben op wanneer je volgers het meest actief zijn op TikTok.

Controleer hiervoor het tabblad ‘Volgers’ onder het analysegedeelte van TikTok. Dit zal je namelijk helpen te begrijpen wanneer je publiek het meest actief is. Gebruik deze informatie om je volgende live-uitzending op TikTok te plannen.

Kies een leuke scène die toepasselijk is

Niets verpest een live-uitzending meer dan een slechte scène-instelling. Als je er professioneel uit wilt zien op TikTok Live, moet je je concentreren op je omgeving en waar je precies bent tijdens de livestream. Zorg er daarom altijd voor dat je jouw live-uitzending in een schone en georganiseerde ruimte opzet. Gebruik altijd natuurlijk licht of ringlicht van goede kwaliteit om slechte verlichting te voorkomen. Zorg er voor het opnemen ook voor dat iedereen bij jou thuis op de hoogte is van de TikTok Live zodat ze niet zomaar binnen komen stormen. Hard achtergrondgeluid is bovendien ook het laatste wat je wilt tijdens het filmen van een TikTok Live-uitzending. 

Kom hier meer te weten over meer TikTok-likes zonder tiktok likes te kopen!

Kun je live gaan op TikTok zonder 1000 volgers?

Nee, op TikTok kan je niet livestreamen indien je minder dan 1000 volgers hebt. Er zijn echter wel enkele geruchten op het internet die het tegenovergestelde beweren.

Er zijn namelijk enkele reels of artikelen te vinden met trucs om live te gaan op TikTok zonder 1000 fans. Wij staan echter niet achter dergelijke beweringen. Een van die vermeende trucs is om aan het TikTok-ondersteuningsteam te melden dat je eerder de Live-functie van TikTok hebt gebruikt en die functionaliteit wilt terugkrijgen. Vermoedelijk reageert het serviceteam van TikTok dan op dit verzoek.

In werkelijkheid werkt die truc echter niet. Je moet simpelweg je aantal volgers verhogen om toegang te krijgen tot de livestream – of je kunt hier je tiktok-volgers kopen.

4 TikTok-livestreamideeën om je volgers te betrekken

Nu je alle tips hebt om live te gaan op TikTok, leren we je graag wat meer over hoe je een boeiende TikTok live kunt hosten voor je volgers. Door gebruik te maken van de laatste trends en interesses van je volgers, kun je namelijk leuke livestreams uitzenden op je TikTok-account. Hieronder vind je alvast enkele ideeën voor je TikTok live die je kunnen helpen:

Organiseer een vraag- en antwoordsessie

Of je nu al een tijdje bekend bent of niet, je volgers zullen altijd nieuwsgierig zijn naar je merk of content op TikTok. Af en toe een ‘ask me anything’-stream of Q&A-sessie organiseren om je open te stellen voor je volgers kan dus zeker geen kwaad. Door de brandende vragen van je volgers te beantwoorden, kun je namelijk een loyalere relatie met hen opbouwen.

Toon op je livestream een kijkje achter de schermen

Ongeacht het type content dat je op TikTok publiceert, is het altijd een perfect idee om je volgers te laten zien wat er allemaal gebeurt achter de schermen.

Bovendien zal content achter de schermen je steeds helpen om de interesse van je volgers te vergroten. Ze zullen namelijk meer over je te weten komen en je nog fijner vinden. Uiteindelijk zal je op die manier ook een enorm vertrouwen opbouwen bij je volgers. Als je bijvoorbeeld dansvideo’s maakt op TikTok, kun je achter de schermen eens delen hoe je de danspassen choreografeert. Verder kan je ook enkele grappige momenten tijdens het oefenen van de dans tonen aan je doelpubliek.

Tutorials delen

Iedereen houdt van korte en actiegerichte instructievideo’s. Daarom is het ook zeker aan te raden om eens te livestreamen waarbij je een korte en eenvoudige tutorial laat zien. 

De tutorial kan vervolgens gaan over een productdemonstratie, een truc die je volgers moeten leren, of het kan een specifieke tutorial over je product zijn.

Organiseer interviews en samenwerkingen

Bereik een breder publiek door samen te werken met andere TikTok-makers.

Tijdens de samenwerking kun je interviews afnemen en gesprekken voeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *