Instagram-tips

Hoe krijg je snel meer volgers op Instagram in Nederland (a.d.h.v. 5 strategieën)?

meer volgers op Instagram

Het is vast niet altijd makkelijk om de perfecte Instagram-post te maken. We voelen allemaal wel die schrik om het bericht te posten. Om het proces alvast wat fijner te maken, kun je hier Instagram-volgers kopen, en ons bericht lezen met enkele fijne tips!

Verzamel dus snel die moed om iets te posten, en geniet van die likes en extra volgers voor je je bedrijf.

In dit bericht gaan we proberen enkele strategieën door te nemen die jij en je werknemers kunnen gebruiken om meer uit de berichten te halen.

5 strategieën om meer volgers op Instagram te krijgen in Nederland

1. Optimaliseer je profiel

Het is niet langer voldoende om alleen je naam en een semi-fatsoenlijke afbeelding van je logo te gebruiken. Die tijd is namelijk ver voorbij! Toch zijn er wel heel wat eenvoudige stappen die een goed effect blijken te hebben!

– Kies een goede gebruikersnaam

De eerste stap is altijd een eenvoudige gebruikersnaam, zodat degenen die je merk kennen je snel kunnen vinden.

Kies dus gewoon voor een enkele @Vinyadmedia. Netflix heeft bijvoorbeeld louter @Netflix.

– Kies een herkenbare profielfoto

Kies niet zomaar een grappige of leuke foto. Je foto maakt namelijk ook deel uit van je marketing, waardoor het dus belangrijk is dat je een afbeelding kiest waarvan je wilt dat mensen deze herkennen. Als je bijvoorbeeld een particulier bent, gebruik je het beste jezelf. Ben je een bedrijf? Kies dan best voor je logo.

– Bio, bio, bio!

Een biografie is zo’n beetje het eerste wat je ziet als je naar een Instagram-profiel gaat. Je hebt bovendien slechts 150 tekens om de perfecte bio te kiezen.

Denk er dus goed over na en zorg voor een duidelijke samenvatting van hetgeen waar je voor staat.

– Optimaliseer je verhalen

Instagram-verhalen zijn een goede manier om je publiek te informeren over eenvoudige informatie. Het maakt het voor hen bovendien makkelijker om informatie te achterhalen en zorgt er voor dat je profiel er professioneler uitziet.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld:

Optimalisatie van Instagram-bio

Hier zien we een voorbeeld van een goede bio, met een link naar de website en het logo op hun profiel. Daarnaast gebruiken ze verhalen om informatie te geven en het product onder de aandacht te brengen.

Lees hier: Geïnteresseerd om te weten wie de meeste volgers in Nederland heeft?

2. Zoek uit wie je Instagram-volgers zijn

Misschien weet je al wie je wilt volgen, maar als je dat nog niet weet, is het erg moeilijk om content te maken waar je ver mee komt.

Als je dus meer Instagram-volgers wilt krijgen, moet je je eerst en vooral focussen op wie je doelpubliek is. Zoek uit wat ze willen en wat ze waardevol vinden.

Je kan hierbij de onderstaande opsplitsingen maken:

– Waar wonen ze?

– Wat doen ze in hun vrije tijd?

– Waar werken ze of zijn ze mee bezig?

– Wat zijn hun problemen?

– Wat inspireert hen?

Eenmaal je daar een duidelijk beeld van hebt, kun je erachter komen wat je beter kunt doen om ervoor te zorgen dat ze je volgen.

Als je een zakelijk account hebt, zal Instagram je goed helpen bij het uitzoeken van deze informatie. Op die manier kan je heel wat tools gebruiken om uit te zoeken wat je doelgroep allemaal nodig heeft. 

Een nieuw voorbeeld:

Hoe schrijf je een Instagram-bio?

Dit betreft een bedrijf dat voldoet aan alle eisen uit stap 1 en vervolgens een bio heeft waarin staat dat ze zich willen richten op de branche en werknemers.

3. Dezelfde procedure wint uiteindelijk altijd

In dit onderzoek van Forbes laten ze zien dat contentproductie, dat gestaag wordt geproduceerd, de beste manier is om je merk op te bouwen.

Na een diepe duik in heel wat onderzoeken, kunnen we je alvast vertellen waarom dit precies het geval is…

… en alles draait hierbij om ‘Vertrouwen’. Heb je een contentproductie die elke week berichten produceert? Dan schept dat vertrouwen in je bedrijf. Als een persoon een bedrijfsinstagram binnenloopt en ziet dat het 2 maanden geleden is dat ze iets hebben gepost… Je kunt je vast wel inbeelden wat de klant op dat moment denkt.

Verder hoef je niet altijd dezelfde soorten content of thema’s doorheen je profiel hebben. Desondanks helpt het wel dat je de kleuren of andere dingen behoudt, louter omdat mensen je sneller zullen herkennen.

Stel een plan op en houd je aan het plan!

Voorbeeld:

Houd een goed thema aan op je Instagram, bijvoorbeeld:

De inhoud van atleten en bekende sporters is meestal hetzelfde; motivatiegedreven content. 

4. Creëer de best denkbare content

Instagram heeft meer dan een miljard maandelijkse actieve gebruikers en ongeveer 500 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit betekent dat het een van de meest populaire sociale media is.

Elke dag groeit Instagram, waardoor de zee van veel vergelijkbare content het soms wel eens moeilijk kan zijn om eruit te springen en op te vallen. Laten we daarom eens kijken hoe we dat probleem kunnen tegengaan. 

Maak geweldige video’s of foto’s

Het platform geeft je veel artistieke vrijheden, dus als je aandacht wilt, moet je het verdienen en creatief zijn!

Maak steeds gebruik van afbeeldingen van hoge kwaliteit, dit in combinatie met goede kleuren en visueel ontspannende elementen!

Maak goede bijschriften

Eenvoudige en goede bijschriften maken het je gemakkelijk om je merk over te brengen aan je doelgroep. Daarom moet je de teksten simpel, kort, en duidelijk maken.

5. Het juiste moment of de juiste plaats?

Het klinkt misschien voor de hand liggend dat beiden, op het juiste moment en de juiste plek, belangrijk zijn. Vergeet niet om je media waar nodig te posten, en Instagram-media op Instagram te behouden. Onthoud tegelijkertijd dat je op een goed moment moet posten, zodat je de meeste Instagram-likes krijgt.

Als je een internationaal merk bent, moet je ook rekening houden met de tijdsverschillen. Het is namelijk belangrijk dat je voor je volledige doelgroep momentum krijgt met je berichten; op die manier zal Instagram vervolgens wel voor de boost zorgen bij anderen. 

Vergeet bovendien niet om verschillende analysetools te gebruiken.

Hoe krijg je dus meer volgers op Instagram?

Alles begint natuurlijk bij het volgen van onze tips. Dat zou je alvast al een idee moeten geven van waar je moet beginnen en wat je moet doen om je verkeer te vergroten. Wij gebruiken alvast veel van deze tactieken. Het zijn bovendien kleine en eenvoudige stappen om beter te worden op sociale media.

Wij van VinyadMedia verkopen, in combinatie met de bovenstaande tips, ook Instagram-volgers en automatische likes indien het proces wat te traag of niet winstgevend is.

Welke stappen heb jij al ondernomen om meer volgers te krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *